Lid worden

Onze openingsuren

 

  • Wat houdt Padelinterclub in ?

De ‘2020 Padel najaar Interclub’ is een teamcompetitie voor spelers van clubs die aangesloten zijn bij Tennis Vlaanderen/ Padel by Tennis Vlaanderen. De competitie wordt georganiseerd volgens de reglementen van Padel by Tennis Vlaanderen.

  • Welke reeksen bestaan er ?

Op TC Eeklo wordt er al 2 jaar IC gespeeld en zijn er reeds een aantal reeksen volzet. Door de opkomst van de coronamaatregelen werden de interclubploegen van het voorjaar stopgezet waardoor zij voorrang kregen zich opnieuw in te schrijven. Niettemin bestaat er nog de mogelijkheid om zich voor volgende reeksen in te schrijven:

  • Gemengd 100*      Vrijdag     19u 30
  • Open 250**          Zaterdag   14 uur
  • Open 500**          Zaterdag   10 uur
  • Dames 250           Zondag     14 uur
  • Dames 50             Zondag     14 uur

* De gemengde reeks naar 100 punten is een nieuwe reeks die gespeeld wordt op vrijdagavond
** In de open reeksen mogen zowel mannen als vrouwen spelen maar de ervaring leert ons dat hier meestal enkel mannen spelen.

Een ontmoeting (met uitzondering van de Gemengd 100) bestaat uit 6 wedstrijden. Deze worden meestal op 2 terreinen afgewerkt op het uur zoals hierboven opgegeven. Dit kan licht afwijken indien bvb 2 ploegen in dezelfde reeks op dezelfde dag thuis spelen. Dan wordt er gezocht naar een oplossing en begint de ene ploeg meestal wat vroeger en de ander wat later.

Een ontmoeting moet met minimaal 4 spelers en maximaal 8 spelers gespeeld worden. Elke wedstrijd bestaat uit 1 set naar 9 games (bij een 8-8 stand wordt een tiebreak gespeeld naar 7 punten).

De reeks “Gemengd 100” bestaat uit 4 wedstrijden die op 1 terrein worden afgewerkt. Er wordt 1 ‘dubbel dames’ gespeeld, daarna 1 ‘dubbel heren’, gevolgd door 2 ‘dubbel gemengd’ wedstrijden. Wens je dus in deze reeks deel te nemen dan moet je minstens met 2 dames en 2 heren zijn

Spelers moeten minimum 12 jaar zijn (of worden) in het jaar van de interclub. Een individuele speler mag maar aantreden in 1 reeks.

Er wordt verwacht om 15 min voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig te zijn ! Te laat komen kan gesanctioneerd worden met een forfait uitslag.

Per ploeg wordt 1 kapitein aangesteld die de verantwoordelijkheid van zijn / haar ploeg draagt. Deze is de tussenpersoon tussen zijn / haar ploeg en de padelverantwoordelijke op TC. Hij / Zij zorgt er ook voor dat er voldoende spelers / speelsters in het ploegje worden opgenomen.

Meestal worden er 4 à 5 poulewedstrijden gespeeld en afhankelijk van de eindstand kun je met je ploegje doorstoten naar de eindrondes. De 1ste poulewedstrijd zal plaats hebben in het weekend van 26-27 september. De laatste poulewedstrijd wordt dus (in geval het weer geen spelbreker wordt) afgewerkt in het weekend van 24-25 oktober.

Mocht je interesse hebben maar nog meer info wensen of mocht je een ploegje willen opstarten op de momenten die nog vrij zijn, aarzel dan vooral niet om jullie in te schrijven door contact op te nemen met Brecht Staelens per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op het nr +32 473 66 99 57.
Het principe van “wie eerst komt, eerst maalt” is bij deze van toepassing. De inschrijvingen moeten binnen zijn voor 1 augustus.

Met sportieve groeten
Brecht
Padel IC verantwoordelijke TC Eeklo